Sunday, April 15, 2007

O fantoma canta la pian arii de Mozart!



Cand doamnei Elisabeth Cooke i s-a spus ca superba casa pe care voia sa o cumpere, in cartierul londonez Hartbeespoort, era bantuita de fantome, a ras, amuzata. „Vecinii povesteau ca are un locatar - stafia unui soldat - dar n-am crezut o iota! Consideram ca aici, poate, oamenii sunt mai inapoiati. Curand aveam sa ma conving ca ma inselasem”.

Doua stafii politicoase

Totul a inceput atunci cand femeia, care locuia singura, a fost trezita in toiul noptii de sunetele melodioase ale unui pian, sunete venind din livingul aflat la parterul casei. Buimaca, fara sa realizeze absurdul situatiei, domnisoara Cooke a coborat scarile si a putut vedea doua siluete umane, aplecate asupra pianului: o femeie intre doua varste si o fetiscana nu mai mare de 14 ani, ambele imbracate dupa moda sfarsitului de secol XIX. F

ara sa fie surprinse de venirea noii proprietare a locuintei, cele doua insolite aparitii si-au continuat concertul, cuprinzand arii din Mozart si Chopin, si abia dupa cateva minute, fara sa se intrerupa din cantat, femeia si-a rasucit gatul spre „musafira” si i-a spus, pe un ton cat se poate de firesc: „Sper sa nu va supere faptul ca noi cantam la pian!”, pentru ca, in momentul imediat urmator, ambele prezente sa dispara, ca un abur, spre uimirea domnisoarei Cooke!

Din acea noapte, casa a devenit un fel de loc de intalnire pentru tot felul de fantome, inclusiv macabra aparitie a unei femei purtandu-si pe umar copilul ucis si un pluton de soldati britanici marsaluind efectiv prin casa, in drum spre un ipotetic front (vecinii stiau ei ce stiau!).

Contactat de sute de spirite!

Desi oamenii de stiinta si presa „academica” au acuzat-o pe tanara englezoaica de „misticism”, sau mai rau, chiar de „mistificare”, dr. George Loots, un expert in exorcizari si case bantuite si fost profesor titular la catedra de psihologie a Universitatii Bludembrook este de parere ca spusele femeii sunt absolut credibile.

„Am stat in casa o saptamana, rastimp in care am fost contactat de aproape 200 de spirite. Ca savant, stiu limitarile stiintei - doar pentru ca noi, oamenii, nu vedem anumite lucruri, spunem ca aceste lucruri nu exista! Cu toate acestea, m-am convins deseori de existenta spiritelor dezcarnate si am avut extrem de multe de invatat din cartile anticilor, cu privite la aceasta chestiune. In unele cazuri, fantomele care bantuie locuintele sunt inofensive si este foarte usor sa le convingi sa dea pace noilor locatari, aflati in viata. Aceste fantome apartin unor oameni decedati de obicei accidental si care multa vreme nu au constiinta starii lor, de iesire brusca din viata terestra. Dar pe de alta parte, exista si spirite malefice, ramase in planurile de jos, neevoluate, care influenteaza in rau destinul locatarilor casei si care chiar incearca sa puna stapanire pe trupurile acestora”, a remarcat savantul englez. (Magazin)

Niste prieteni de-ai mei care stau intr-un bloc construit in timpul celui de-al doilea razboi mondial sunt in stare sa jure ca au (cel) putin o fantoma in casa. Aud pasi, ciocanituri, se deschid usi singure,...sau pur si simplu simt o prezenta rece in camera. Avand in vedere ca ii cunosc de mult timp,...pot afirma ca sunt oameni sanatosi mental, si care in mod normal nu credeau in evenimente paranormale. Eu una nu cred pana nu vad,...dar n-as putea sa sustin sus-si-tare ca nu cred ca ar putea sa existe asmenea spirite.

Ce experiente ati avut voi sau cunostintele voastre cu "fantomele"??..credeti in spirite?

6 comments:

Anonymous said...

zau asa oana, si eu am o fantoma, dar una buna si se aude noaptea in boxele de la calculator. doar sti povestea, livia poate sa-ti confime.ha, ha, ha. de la raluca

Anonymous said...

of of of..fantomele astea..se pare ca ma urmaresc..aici fantome,cristy fantoma:D,in Hasdeu se zice ca sus in poza canta Iulia la pian..;;)..ce sa zic o lume de fantome..oricum interesant articolul..

Anonymous said...

of of of..fantomele astea..se pare ca ma urmaresc..aici fantome,cristy fantoma:D,in Hasdeu se zice ca sus in poza canta Iulia la pian..;;)..ce sa zic o lume de fantome..oricum interesant articolul..

Anonymous said...

foarte interesant articolul , da ultramarin asa e cu fantomele din Hasdeu , eu am si intrat pe acolo , noaptea nu stiu cum sa-ti zic da nu e tocmai frumos

Lavinia said...

Ce sa zic...eu una cred ca exista mistere pe care omul nu le poate explica. Nu degeaba Universul e mai mare decat a apucat fiinta asta aroganta sa banuiasca. Cred atat in Universul conformist, cat si in cel alcatuit din alte universuri paralele. De fapt am o intrebare care ma macina de mult timp: ce s-ar fi intamplat daca as fi facut alta alegere? Din fiecare posibila alegere se ramifica alte posibile universuri. Sa vezi ce funny devine totul cand se intrepatrund pe undeva! :D (marturisesc ca am si vazut de curand "The Triangle"..). Mai cred si in energii (pozitive, negative, acumulate, latente etc.)si in oameni cu capacitati mai speciale. Pana la urma cuvinte ca "natural", "normal", "timp" sunt simple conventii. Neconventionalul ne asteapta sa-l facem si pe el conventional. Cine a zis ca n-au mai ramas lucruri de descoperit in vremea noastra?

Unknown said...

Buna ,

Du-te la http://www.rosms.ro/Servicii-SMS.php?ref=3549, cred ca te intereseaza si pe tine. Eu m-am inscris ca membru. E gratis si nu ai nici o obligatie.
Castigi pentru fiecare SMS informativ primit prin intermediul lor 0.05 RON . Daca introduci tu un membru castigi 0.04 RON la fiecare SMS primit de acesta (membru subordonat de nivel 1). Mai castigi 0.03 RON la fiecare SMS primit de cei introdusi de membrii introdusi de tine (membri subordonati de nivel 2). Poti castiga nelimitat.
Citeste cu atentie explicatiile referitoare la "membru" si Regulamentul lor, si daca ti se par OK inscrie-te si tu.

Bafta