Monday, April 30, 2007

Masinile se vor conduce singure

Masinile care se conduc singure vor deveni ceva obisnuit in mai putin de 20 de ani. Cercetatorii americani spun ca masinile echipate cu sistem GPS si cu inteligenta artificialavor fi mai sigure decat cele conduse de oameni. La Stanford University din California a fost deja dezvoltat un vehicul numit "Stanley", dotat cu senzori, lasere, camere si computere de bord, iar urmatoarea masina va fi "Junior", un VW Passat modificat.(Eva)

Hmm...sa fie asta o veste buna,...sau nu prea?
Pe de o parte,..poate..vor fi mult mai putine (sau deloc) accidente rutiere, si se va scapa de stresul sau chiar-pentru unii corvoada condusului in trafic. Pe de alta parte, unora chiar le place sa conduca;...sau oricum, apreciaza libertatea de a conduce cum vor. O sa ajungem, oare, ca in filmele acelea futuriste sa avem roboti aproape pentru orice?...Si daca da, nu e cumva macar putin periculoasa aceasta super-tehnologizare?..mai ales in cazul in care se vor adauga si tesuturi umane, devenind un fel de roboti - umanizati?Exista vreo sansa de a deveni realitate situatia din Matrix sau Terminator, Soldat Universal sau Inteligenta Artificiala???

3 comments:

Lavinia said...

E bine pentru cei care folosesc masina strict ca pe un mijloc de transport si mai putin placut pentru cei care fac din ea si din condus o pasiune.
Ar fi perfect sa scada nr de vieti omenesti pierdute in accidente.
Si sper ca macar combustibilul sa fie ecologic..Asta ma intereseaza. Tehnologia e utila cand e folosita cu cap si cu inima. Nu de alta, dar Global Warmingu' vegheaza si nu-i a' buna. Cat despre Matrix.. "take the blue pill or take the red pill?" >:) Cu cat stii mai putine, cu atat esti mai fericit

Anonymous said...

Sincer sa fiu nu stiu daca sa numesc retorica sau nu urmatoarea intrebare ..Oare femeile se vor conduce vreodata singure....????....
Si daca-mi este permis as dori ca tot eu sa ofer o variata de raspuns : nu cred ca exista destui cercetatori :))))

cornelia said...

In filmele de groaza cu roboti asa incepe totul: masini care se conduc singure si apoi ajung sa ne controleze lumea.
Sincer, nu mi se pare imposibil... oricand lucrurile pot scapa de sub control. Exista lucruri la care nu ne gandim, posibilitati pe care nu le luam in calcul.