Wednesday, April 11, 2007

23 de ani cu bisturiul în organism


O femeie din Brazilia va da în judecata spitalul public din Campos Belos, dupa ce a descoperit ca de 23 de ani traia cu un bisturiu în stomac. Bisturiul de 5 centimetri a fost gasit în abdomenul inferior al Mariei Abadia, în urma unei radiografii. În 1984, femeia a nascut prin cezariana, iar de atunci a avut tot timpul dureri de burta, a caror cauza ramasese neidentificata. (Eva)

Surpriza!...se intampla si la altii, nu numai la noi. Dar e grav in toate cazurile; bebelusi mor pentru ca medici refuza sa consulte gravide internate, barbati raman fara organul genital in urma unei operatii relativ usoare (cazul Ciomu), sau multe alte alte exemple de malpraxis sau ignoranta pana in momentul in care strecori bani in buzunar.

Si daca o operatie de apendicita, sa zicem, dai 4 milioane doctorului, 1,5 anestezistului si 50 000 fiecarei asistente pe zi,...nu merita mai mult sa-ti faci abonament la o clinica privata?...pana la sfarsit tot la atat se ridica pretul. Si nu mai punem la socoteala ca nu mai astepti ore in sir la usi inchise, ca esti tratat respectuos si chiar oamenii sunt draguti.

Ce aventuri aveti voi in spitale sau cu medicii??...Merita sa mergi la o clinica particulara??..Care ar fi solutia pentru imbunatatirea sistemului de sanatate romanesc??

6 comments:

Dan-Octavian Cătană said...

Sistemul de sanatate din Romania e unul din lucrurile care merg cel mai prost. Si din pacate inca nu s-a facut nimic pentru remedierea situatiei. Nu acelasi lucru se poate spune despre sistemul privat si clinicile private care ofera servicii comparabile cu cele din Occident. Ce se poate face? In primul rand trebuie schimbata legislatia si aplicata legea in mod corespunzator. In al doilea rand trebuie sa existe un management de calitate si adevarati lideri care sa produca schimbarea. Si nu in ultimul rand e nevoie de o gestiune corecta a resurselor pentru a depasi crizele din sistem. Eu sper ca totusi lucrurile sa se schimbe in scurt timp.

Anonymous said...

oana, stim cu totii ca asa ceva exista dintotdeauna la noi. spunem mereu, sistemul, dar cineva, candva va trebui sa faca ceva. dar cu salariile mici ale medicilor si conditiile din spital, trebuie sa faca si ei ceva, iar pentru noi singura solutie economica este sa murim acasa linistiti, pentru ca nici de autopsie nu sunt bani, mai bine sa ne incinereze. am fost si ironica, dar in toata aceasta ironie exista un sambure de adevar. raluca

Anonymous said...

ce pot spune..nu prea e de ras:(...medicii astia din ce in ce nu-si mai fac meseria asa cum ar trebui...toate asta pana cand o sa ne curatzam toti de pe planeta..:)))

Anonymous said...

aiurea , foarte foarte aiurea ... sa se lase de meserie mai bine , parerea mea ...

Anonymous said...

Mai draga ,Oana , asta ca sa-l citez pe Dl.Presedinte Ion Iliescu exista unii oameni care traiesc toata viata cu un nr. de x neuroni , dar nu folosesc decat unul sau doi ....asa ca nu tre sa te mire nimic!!!

Lavinia said...

..astazi am sunat la salvare pe la 16:15 ptr ca bunica mea a facut ceva asemanator unui accident vascular..am asteptat..am asteptat..pana la 18 n-a venit. am sunat din nou pe la 18:15- masina nici macar nu plecase;tipa de la telefon a zis ca re-trimte comanda.. este ora 21:38. salvarea n-a venit.